Om Företaget

Maskinteknik i Borås AB

 

Vi är ett mekaniskt verkstadsföretag som startade förra seklet, nämligen våren 1981. Sedan 2018 finns vi i nuvarande fräscha och ändamålsenliga lokaler utefter genomfartsleden R40.

 

Vi har en gedigen kompetens inom konstruktion, produktutveckling och tillverkning, detta tillsammans med vår långa verkstadskompetens ger grunden för bra produktlösningar i det nära samarbete som vi har med våra kunder. Vår styrka är det nära samarbetet som finns mellan konstruktion och tillverkning / montering.

 

Vi har sedan starten 1981 jobbat i nära samarbete med både Volvo Bussar och Volvo Lastvagnar för att få fram bra och lättanvända konstruktionslösningar på monteringshjälpmedel såsom lyftverktyg, monteringsfixturer, m.m.

 

Utöver detta har vi också en monteringsavdelning.

 

Vår speciella inriktning är att tillverka specialmaskiner, inställningsverktyg, lyftverktyg, monteringsmaskiner i ett nära samarbete med vår kund. Problemlösning och produktutveckling är nyckelord för oss på Maskinteknik.

 

Målsättningen är att vi skall vara totalentrepenör för det vi tillverkar. Vi utför själva allt ifrån konstruktion / utveckling, 2D - 3D Cad-ritning i Autocad / Solid Works / Catia, tillverkning, programmering av PLC-system, konstruktion av mekaniken, koppling av elskåp, konstruktion av elschema, konstruktion av pneumatik m.m

Maskinteknik i Borås AB

Vävlagargatn 6E

507 30 BRÄMHULT

Tel 033-15 60 11

Copyright © All Rights Reserved